post

Start wandelgroep op 1 maart

Vanaf donderdag 1 maart starten we samen met het Deventer Sportbedrijf met een pilot voor een wandelgroep. Vanaf 1 maart is er de mogelijkheid om elke donderdag van 10:45 tot 11:45 uur mee te wandelen.

Sportbedrijf Deventer gaat in samenwerking met AV Daventria 1906 het huidige beweegaanbod uitbreiden met een aanbod voor 55+ sport. Dit nieuwe beweegaanbod gaat binnen de Beweegroute 55+ (Fifty Fit) vallen, die Sportbedrijf Deventer in september 2011 heeft opgestart. In Beweegroute is een gezonde leefstijl een belangrijke factor naast de hoofdfactor: plezier. Verantwoord sporten is niet alleen goed voor de gezondheid maar heeft bovendien ook een aantal sociale aspecten. Sportbedrijf Deventer wil samen met AV Daventria een wandelactiviteit aanbieden.

Wandelen is eesportbedrijf-deventern activiteit die op laagdrempelig niveau kan worden uitgevoerd en zeer geschikt is voor iedereen die wil beginnen met conditie verbetering. Daar tegenover staat bijvoorbeeld Sportief wandelen, hierin wordt stevig doorgestapt. Er kunnen ook activiteiten uitgevoerd worden die nu een hype zijn, zoals Nordic Walking.

In het voorjaar wordt er ook de koppeling gelegd met het Outdoor Fitness veld wat in het Wezenlandenpark is. Hier kunnen de deelnemers gemakkelijke activiteiten uitvoeren om hun spierkracht te trainen.  Het niveau waarop de activiteiten worden uitgevoerd, wordt aangepast aan de wensen en het niveau van de groep, dit zodat alle deelnemers kunnen participeren. Wij vinden het belangrijk dat de deelnemers plezier ervaren in het uitvoeren van activiteiten, zodat men intrinsiek gemotiveerd wordt om te blijven bewegen. Om deze reden wil Sportbedrijf Deventer graag in samenwerking met AV Daventria een aantrekkelijk en afwisselend aanbod aanbieden aan nieuwe en bestaande leden.

Er liggen verschillende aantrekkelijke looproutes om sportpark Keizerslanden waar AV Daventria zich bevindt. Hier worden de activiteiten uitgevoerd. Het gebied is bosrijk en ver weg van het drukke verkeer. Een belangrijk aspect bij het sportaanbod is het sociale gebeuren. Voor en na afloop van een activiteit is er ruimte voor een warm drankje en een gezellig gesprek. Dit vind plaats in het clubhuis van AV Daventria. De eerste twee keer is het gratis om deel te nemen. Hierna worden er knipkaarten verkocht voor € 30. Voor dit bedrag kunnen deelnemers tien keer komen sporten wat neer komt op € 3 per keer. Met deze knipkaarten kunnen de deelnemers ook op andere sportparken terecht waar de beweegroute 55+ sporten worden uitgevoerd.

De groep start vanaf 1 maart om 10.30 uur bij het clubhuis van AV Daventria waar we gebruik kunnen maken van de kleedkamers. Rond 10.45 uur beginnen we met de training. Rond 11.45 uur komen we terug bij het clubhuis om gezamenlijk af te sluiten met een kop koffie of thee. Opgeven kan bij Sjors Lommerts (Combinatiefunctionaris Sportieve Vereniging) via e-mail of telefonisch (06 – 11785825).

Geef een reactie