Junioren Daventria op NK indooratletiek

Het Nederlands Kampioenschap indoor voor junioren AB wordt op zaterdag 11 februari 2012 en zondag 12 februari 2012 gehouden in het Omnisportcentrum in Apeldoorn. Daventria is op dit kampioenschap goed vertegenwoordigd. 

Bij de A-junioren komt Remco Bos uit op de 60 mH en 400 m. En Eefje Boons bij de meisjes A neemt deel aan drie onderdelen: 60 m, 200 m en 60 mH.

De B-junioren van komen met zeven atleten naar Apeldoorn. Bij de meisjes zijn dit Janneke van Raan (60 m en 60 mH), Hanneke Oosterwegel (60 m, 200 m, 60 mH), Sheherazade de Zwager (1500 m) en Welmoed Jonker (hoogspringen).

Bij de jongens B: Laurens Oosterwegel (200 m, 60 mH), Gijs  Langkamp (200 m, 60 mH en hoogspringen) en Hidde ter Woord (hoogspringen).

Debutanten

Welmoed Jonker, Hidde ter Woord, Hanneke Oosterwegel en Gijs Langkamp zullen debuteren op dit toernooi. Voor deze vier zal dit NK vooral in het teken staan om ervaring op dit niveau op te doen. Ditzelfde geldt ook voor Laurens Oosterwegel.

Medaillekansen

Remco Bos is hard op de weg terug naar de top, maar voor hem komt dit NK waarschijnlijk net te vroeg, maar voor hetzelfde geld loopt hij hier toch nog 2 PR’s.
Eefje Boons en Janneke van Raan gaan naar dit NK om toch na afloop met een medaille naar huis te keren. Janneke staat 2e op de plaatsingslijst op de 60m h, maar komt terug van een enkelblessure. Ze lijkt net op tijd in vorm te zijn om een goed NK te lopen op de 60m h. De 60m zal ze gebruiken als opwarmer.
Eefje Boons staat 2e op de plaatsingslijst op de 200m en 7e op de 60m h. Op de 1e afstand werd ze van de zomer 3e van Nederland bij de MB. Op de 60m h staan de meiden heel dicht bij elkaar bij de MA. Een finale moet er normaal gesproken in zitten en wanneer alles op zijn plaats valt is zelfs een medaille mogelijk. Ook Eefje zal op zaterdag de 60m lopen als opwarmer.

Toeschouwers kunnen met een speciale bon (te downloaden via de site www.nkindoor.nl) € 2,50 korting op de toegangsprijs. Ook met je ledenpas kan je deze korting van € 2,50 verkrijgen.

Geef een reactie