Beartrail: vallen, verdwalen of winnen

Op de dag dat vele Daventrianen de Holterberg zouden gaan trotseren, was er ook een trailwedstrijd in het Limburgse Voeren. Sport in opkomst, voor drie sportievelingen van Daventria reden om de stoute trailschoenen aan te trekken en mee te doen met deze Bear Trail. Een fantastische omgeving, knetterfelle zon, ruige paden dwars door de koeienweiden, scherpe afdalingen, stenige klimmen en heel veel modder lokten het drietal naar het afgelegen Voeren.

Deelnemers waren veelal wat exotischer gekleed dan bij reguliere wegwedstrijden, de start zonder startschot maar een “Awel, ge moogt beginnen, geniet van d’n schone omgeving”, de afstanden waren vooral “ongeveer”- afstanden en stapels Limburgse vlaaien stonden bij de finish !
Corne van Kempen en Irene Kalter liepen de 37 km (kon ook 35 km zijn), Thijs van Beckhoven ging een voorzichtige herstart maken in het wedstrijdlopen met 14 km (en 7 km uitlopen).
Corne ging voorvarend van start, liep een enkele keer fout maar liep geruime tijd op de 3e plek. Helaas sloeg het noodlot toe in een gemene knieval, waardoor strompelend de ehbo moest worden opgezocht, maar wel een mooie tijd van 2.58.
Thijs liet zich niet gekmaken, genoot van de mooie omgeving, verdwaalde en stapte natuurlijk bij een zompige afdaling op een glibberig boomstronkje, die nu nadrukkelijk op zijn dij staat ingedrukt als trail-trofee (voor insiders: naast zijn prikkeldraad-herinnering). 1.14 op de 14 km.
Irene met al eerdere Maastrichtse trail-ervaring als enige Daventriaan met de juiste schoenen aan, bleef 37 km overeind en liep relaxed naar een winnende 3.12, vrijwel alles alleen, alleen de laatste kilometers achter een gangmaker.
Machtig mooie trail.

Geef een reactie