post

Snelle dame blijft verbazen

alt

 

Ook op de halve marathon heeft snelle Irene weer de regionale loopwereld doen verbazen.
Was in juni een halve marahon binnen de 1,5 uur nog net haalbaar, nu werd onder lastige omstandigheden een strakke 1.24 gelopen !
  “Jeetje, ik dacht vandaag een rustige duurloop te doen en nu moest  ik nog vol aan de bak ook”, aldus sprak Nederlands kampioene op de marathon Ingrid Prigge, 2:44 tijdens de marathon van Eindhoven, na afloop van de Bommelasloop. Prigge won in een tijd van 1:22:08 en  liet daarmee de winnaar bij de mannen, Jan Sijtsma met een tijd van 1:24:09, en Irene Kalter achter zich. Op een prachtig parcours over  de heide en de bossen bij Buurse lieten Prigge en Kalter maar weinig  heel van het hele veld. Vrouwen op de plekken 1 en 3, dat komt maar  zelden voor bij wedstrijden. En dat mag zeker tot de verbeelding  spreken, want het parcours was door de regen behoorlijk glad en voerde voor 95% over onverharde paden wat het lopen zeker niet makkelijker maakte.

Uitgaande van de prestaties van de afgelopen maanden van Irene Kalter, liggen meer PR’s in de lijn der verwachting. Een marathon-tijd onder de 3 uur komt zeker in het vizier, waarbij ze zich dan toch wel tot de snelste dames op de langere afstanden gaat scharen !

 alt

 

Geef een reactie