Snelle 10 kilometertijd tijdens Daventria

(door webredactie)
DEVENTER – Weer meer deelnemers dan vorig jaar namen afgelopen zondag 19 april 2009 deel aan de 4e IJsselloop. Zo’n 1600 hardlopers stonden aan de start bij de verschillende afstanden. Daaronder ook de lopers van de 32 bedrijven die aan de businessloop deelnamen.

Alle ingrediënten voor een geslaagd evenement waren aanwezig. Het fraaie lenteweer zorgde voor een gezellige drukte op de Brink waar de start en finish was.


Jay Sauer op weg naar een parcoursrecord op de 10 km (foto: Hans Spieker)

Om kwart voor twaalf werden de jeugdige lopers voor de Stadsloop van 1,5 km weggeschoten. De Deventer Leerschool had ook dit jaar weer een groep leerlingen ingeschreven. Toegejuicht door de ouders snelden de jeugdige lopers door de binnenstad. Na krap vijf minuten stormden de eerste lopers al op de finish af.

Met de Bruggenloop over 5 kilometer, de Stadsloop (10 km) en de Uiterwaardenloop (10 EM) gingen de lopers via de Singel, de Spoorbrug over de IJssel naar de overkant van de stad om vervolgens via de Wilhelminabrug en het Bergkwartier terug te keren naar de Brink.

Bij de Dijkenloop werd bij de mannen een nieuw parcours neergezet. Jay Sauer uit Nijmegen, die vorig jaar de 10 EM op zijn naam bracht, ging als eerste over de finish in een tijd 32.54 min.

Overzicht winnaars bij de diverse afstanden (mannen, vrouwem):
Gjatt Panjer en Nina Hof (1,5 km t/m 8 jaar),
Wietse Koot en Anouk Hof (1,5 km t/m 12 jaar),
Rob Spin en Sheherazade de Zwager (5 km t/m 16 jaar),
Mario Diks en Renske Dickhout (5 km),
Jay Sauer en Hilly Panjer (10 km),
Melchior van der Pol en Irene Kalter (16,1 km).

Uitslagen en foto’s zijn te vinden op de website van de IJsselloop.

Geef een reactie