Indoorwedstrijd AC Tion; Europees limiet voor Roy Spijkerman

(door webredactie)
ENSCHEDE – De pupillen en CD-junioren hebben op zondag 8 maart 2009 deelgenomen aan indoorwedstrijden dat werd georganiseerd door AC Tion uit Enschede.

Hieronder volgt een kort overzicht van enkele prestaties van Daventria-atleten.

De A-pupillen hadden een meerkamp met daarin de onderdelen 60 m, hoog en kogel. Annamarth Hoogland (2e jrs MPA) behaalde een fraaie tweede plaats, met een beste prestatie bij het hoogspringen: 1.25 m. Op de vierde plaats met 1424 punten eindigde Emma Oosterwegel. Derde deelnemer van Daventria was Sylvana Wijers die 1070 pnt behaalde.
Bij de jongens nam Paul Hoekstra alleen aan het hoogspringen deel (1.20 m).

C-pupil Anna Oosterwegel werd in de eindstand tweede bij de meisjes pupillen C (onderdelen 40 m, hoog en bal).

Roy Spijkerman stak met kop en schouders boven de rest uit bij de jongens B tijdens het kogelstoten met een afstand van 17.40 m.
Met deze afstand heeft Roy de limiet gestoten voor de Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) en een nieuw indoor clubrecord. Het EJOF wordt georganiseerd in het Finse Tampere. Ook verstevigde Roy zijn positie in de top 10 allertijden.
Broertje Davy werd derde met 10.31 m en bij de mannen masters werd vader Bert tweede met een afstand van 10.69 m.


60 m meisjes D

Bij de meisjes D plaatste Yasmin Kammeron zich eerst voor de halve finale 60 m sprint met een tijd van 8.8 sec. Daarna liep ze in een zeer spannende finale een eindtijd van 8.6 sec. waarmee zij een gedeeld eerste werd. Hanneke Oosterwegel werd in dezelfde finale vierde in 8.9. sec.
In de 60 m finale JC 2e jaars werd Tom van Mullekom tweede in een tijd van 8.1 sec. Ook Janneke van Raan liep de finale van de 60 m bij de MC 1e jaars. In een tijd van 8.4 sec. eindigde zij ook op een tweede plaats. De derde plaats was ook voor een Daventria-juniore MC 2e jaars, Eefje Boons met 8.5 sec.

Bij het hoogspringen deden Yasmin en Welmoed Jonker het erg goed. Yasmin verworf daar een tweede plaats met 1.35 m en Welmoed een 4e plaats met 1.30 m. Beide meiden moeten nog erg wennen aan het feit dat zij een maximaal aantal pogingen hebben nu zij bij de D-meisjes horen. Voor Yasmin een grote teleurstelling omdat ze even hoog had gesprongen als de nummer 1, maar hiervoor meer pogingen nodig had.

In het uitslagenoverzicht de resultaten van alle Daventrianen die in Enschede deelnamen.

Geef een reactie