post

Daventria masters in actie op NK Masters Indoor

Het NK Indoor te Apeldoorn op 3 en 4 februari 2024, daar moest AV Daventria vertegenwoordigd worden door een mooi Masters kwartet en zo geschiedde: Paulo Mooi, Elleke Steenbergen, Mark Groot Bronsvoort en Ronald Kuin. Hierbij een verslag.

Paulo (M45) beet het spits af bij de 60 m en kwalificeerde zich voor de finale met een tijd ónder de magische grens van 8 seconden (7.93 sec). Het was de 4e tijd, maar heel close achter nr 3. We gingen dus voor brons. De finale werd een soort afvalrace; met wel 6 valse starts en 2 uitsluitingen. Wellicht dat onervarenheid Paolo parten speelde, helaas was hij één van de afvallers. Zoals we van hem gewend zijn, vatte hij het sportief op en zag het als onderdeel van zijn leerproces.

Elleke mocht in een veld met 6 andere deelnemers direct op voor de finale V45. Ze schrok zodanig van haar ongewoon snelle start dat ze even inhield. Met een sublieme inhaalrace was voor haar het zilver alsnog veilig te stellen. Het doel is gesteld: Fanatiek trainen om bij een volgende krachtsmeting Jacqueline Pullens te verslaan.

Mark (M35) stond voor een pittige opgave: binnen een halfuur de 400 m én de 800 m. Gelukkig werd de 800 m twee uur opgeschoven en kon hij vol voor de 400 m gaan. Het werd een tactische race waarbij hij brons behaalde (what’s in a/his name). Vermoedelijk zal hij een volgende keer de eindsprint net iets eerder inzetten om zo de 2e plek te halen. Aardig om vast te stellen is dat clubgenoten elkaar blijven steunen; Mark ontving de felicitaties van de “grote” Roelof Veld, vermaard oud-Daventriaan.

Ronald (M35) was op basis van de opgegeven prestaties favoriet bij zowel het verspringen als de 800m. Het verspringen werd een ongemeen spannende strijd met Bram Westland van AV Hylas. Bram en Ronald wisselden enkele keren van koppositie, om uiteindelijk beiden te eindigen met hun verste sprong, 5.74m respectievelijk 5.63m. Zilver dus voor Daventria, maar absoluut één met glans!

Op de 800 m liet Ronald zich daarentegen niet de kaas van het brood eten en pakte hij overtuigend het goud. Mark viel hier net buiten de prijzen met een nipte 4e plek. Hij gaat tactisch vernuft ontwikkelen en zal dan zeker hoger eindigen.

Op de 2e dag van de NK indoor Masters pakte Elleke nog even een tweede zilveren medaille op de 200 m en realiseerde Paulo op dezelfde afstand een 5e plek in een mooie tijd van 25,97.

Het was een geslaagd NK indoor.

Tekst: Peter Vos  Foto: Lianne Bensing

Geef een reactie