post

NK Teams, Vrouwen blijven in de eredivisie, mannen moeten strijden voor lijfsbehoud in september.

Voor het eerst in haar 115 jarig bestaan acteert Daventria met zowel een mannen- als een vrouwen seniorenteam op het allerhoogte niveau.

Mannen:

Het was vooraf duidelijk dat het erg moeilijk zou worden. In de voorafgaande week moesten zowel Rodrigo als Wessel afhaken vanwege blessures waardoor de sowieso lastige opgave eigenlijk onmogelijk werd. Ook Leon kon door blessureleed alleen op de werpnummers deelnemen.

Met creatief schuiven en het ronselen van atleten uit zelfs de mastergroep kon toch een volledig team worden gepresenteerd in Vught. Alle atleten gaven meer dan 100% en uiteindelijk wist het Daventria herenteam nog 53 punten bijeen te schrapen. In de nazomer gaat het mannenteam trachten alsnog degradatie te voorkomen.

Leon, Duco, Thijs, Hidde, Remi, Ronald, Djammel, Seb, Niels, Martin, Remco, Lasse veel succes in september.

Vrouwen:

Ook volgend jaar zullen de dames deel uit maken van de beste 8 ploegen van Nederland. Met een keurige 4e plaats werd dit afgelopen zondag in Vught afgedwongen bij het NK Teams. Dat onze (wereld)toppers veel punten binnenhaalden zal duidelijk zijn. Maar om op dit niveau competitief te blijven moeten bij alle nummers punten worden binnengehaald. Juist op de door AV Daventria 1906 doorgaans minder intensief beoefende onderdelen werden afgelopen zondag heroïsche prestaties geleverd. De jonge talenten Lisa en Roos excelleerden op hink-sta-sprong, 800 meter en 3 km. Marjoke leverde een puntgave 1500 meter af en Danique, die een volledig peloton mannen met hamers tegen kwam op de 3 km steeple, weigerde te capituleren! Diep respect!

Proficiat Lynn, Roos, Jorieke, Eefje, Hanneke, Marjoke, Emma, Anna, Lisa, Lieke, Sanne, Marloes en trainers Michel en Wieger.

Geef een reactie