post

Daventrianen succesvol op NK 2022

Maar liefst elf Daventrianen kwamen aan de start van het Nederlands Kampioenschap. In een, meestal, zonnig Apeldoorn lag de nieuwe atletiekbaan er prima bij en waren naast de atleten ook veel supporters aanwezig om de nodige vocale ondersteuning te geven.

Vrijdag beten Jorieke, Eefje, Rodrigo en Lasse met de 100 meter sprint het spits af. Met vier halve finale plaatsen voor de sprinters was de toon gezet voor het weekend. Emma en Lieke mochten elkaar bevechten bij het verspringen wat een 5e en 12e plaats opleverde. En als afsluiting van dag 1 wist Djamell een 12e plek op de 400 meter horden te behalen.

Op dag 2 kwamen Lasse en Jorieke nogmaals in actie op hun dubbele afstand van 200 meter, waar weer halve finaleplaatsen werden bereikt. Ondertussen konden meerkampers Leon en Lynn ook beginnen aan hun zware opgave van 10 en 7 onderdelen. Helaas eindigde voor Leon de dag in mineur en moest hij door een blessure net voor de 400 meter opgeven.

Op de afsluitende dag wist Lynn de flow van dag 1 door te trekken naar de afsluitende drie onderdelen. Wessel, Eefje en Emma mochten op de horden laten zien wat ze waard waren. De finale bereikten ze alledrie en Eefje wist net voor Emma een prachtige bronzen plak te veroveren. Met kogelstoten bereikte Emma oponieuw de vierde plek. Bij het hoogspringen wist Hidde weer wat goede sprongen te laten zien en ondertussen eindigde Lynn haar meerkamp op een keurige 7e plek.
Als slotstuk kwam Hanneke op “haar” 400 meter in actie en veroverde ze met een zeer constante race het goud.

Al met al een meer dan geslaagde wedstrijd waarbij vooral ook vermeld moet worden wat de kracht van onze fans is. Tijdens de aankondiging van de atleten klinkt eigenlijk alleen maar beschaafd applaus, behalve als er een Daventriaan staat. Dan is voor iedereen goed te horen dat onze atleten er niet alleen voor staan maar van alle kanten van de baan gesteund worden.

tekst Remco van Zijl


Geef een reactie