Masters

Ook als Master kun je binnen onze vereniging baanatletiek bedrijven. Masters zijn atleten van 35 jaar en ouder. De AV Daventria 1906 Masters vormen een groep enthousiaste sporters die één keer in de week samen trainen en als team aan wedstrijden mee doen. De huidige groep bestaat uit mannen en vrouwen van 35 tot 70 jaar jong.

Als baanatleten beoefenen we alle technische atletiekonderdelen: lopen (van 100m tot en met 5.000m, incl. hordelopen), werpen (kogel, discus, speer en kogelslingeren) en springen (ver, hoog, polsstokhoog en hinkstapspringen). Bij de Masters kun je op eigen niveau meedoen, tijdens de training en wedstrijden. Voor een aantal van ons ligt dat niveau (nog steeds) hoog, zo behaalden we gouden, zilveren en bronzen medailles tijdens Nationale Kampioenschappen Masters.

Ook als een NK-niveau te hoog gegrepen is of als je niet eerder aan baanatletiek hebt gedaan, kun je volop meedoen. Tijdens de trainingen wordt rekening gehouden met niveau en leeftijd. We trainen fanatiek, maar respecteren het als een van ons een oefening overslaat of net wat minder intensief meedoet om bijv. een blessure te voorkomen.
Bij wedstrijden kan je leeftijd zelfs in een voordeel uitpakken: zo verdien je bij een gelijke prestatie als 60-jarige meer punten voor het team dan een jongere atleet. We doen als team mee aan de Masterscompetitie: twee wedstrijden per seizoen, waar ieder van ons – min of meer naar keuze – 2 tot 3 onderdelen voor zijn of haar rekening neemt. Sommige Masters nemen ook deel aan andere wedstrijden.
De Masters trainen op dit moment op vrijdagavond van 19:00 tot 20:30 uur. Je kunt vrijblijvend enkele keren mee trainen; meld je dan bij Jeroen Oosterwegel; de trainer van deze groep.