Loop je lichter

De GGZ-organisaties Mindfit en Dimence organiseren in samenwerking met AV Daventria 1906 de trainingsgroep “Loop-je-lichter”. Het aanbod is gebaseerd op runningtherapie. Dit is hardlopen op ieder niveau om te werken aan psychische klachten zoals piekeren, somberheid, gevoelens van angst en spanning, onzekerheid of stress. Uit onderzoek blijkt dat hardlopen veel mensen helpt om zich lekkerder te voelen. Direct na de training door de ontspanning en afleiding en op lange termijn door het effect van de vrijgekomen endorfine op het brein. 

  
Loop je lichter wordt op maandag- en donderdagmiddag van 15:30 – 17:30 uur gegeven door loopleiders (*) van Daventria, op de atletiekbaan van de vereniging. Zij zorgen ervoor dat de training aansluit bij je conditie en helpen je om het trainen vol te houden. Het gaat bij de loopgroep niet om presteren, maar om je door inspanning te ontspannen. De loopgroep is laagdrempelig, er is geen basisconditie vereist, iedereen kan trainen op zijn eigen niveau. 

 
Er is twee maal per week gelegenheid om te trainen. De trainingen worden gegeven op de maandag en de donderdag van 16:00 – 17:00 uur. 

Je kunt je aanmelden bij de contactpersoon van Loop je lichter: Annelies Peters ( annelies.peters@mindfit.nl ) 

Zij bespreekt met jou je klachten en situatie en kijkt samen met jou of deelname passend is en of je al verdere hulp hebt of nodig hebt. 

(*) de loopleiders zijn: Petra Kolb, Stella Overkamp, Albert Broekhoff, Gerard Harleman, Wim Hauptmeijer en Joop Vierveijzer.