Jeugd

Jeugdatletiek op de baan incl. technische onderdelen 

Jeugdleden van 6 t/m 16 jaar maken spelenderwijs kennis met alle onderdelen van de atletieksport, zoals hardlopen, hordenlopen, hoogspringen, verspringen, kogelstoten, discuswerpen en speerwerpen.  Deze reportage van RTV Oost laat zien hoe leuk dit is https://www.youtube.com/watch?v=LBdCywaPrDI!

Vanaf 6 tot ongeveer 9 jaar doe je mee bij de jongste groep. Deze bestaat uit minipup’s, C- en B- pupillen. In het begin doe je nog niet alle atletieknummers. Je doet wel allerlei oefeningen en spelletjes waardoor je de basis van de sport leert en aan je uithoudingsvermogen en kracht werkt. Natuurlijk oefen je wel de atletiekonderdelen waarbij je bij wedstrijden aan mee doet zoals sprint, ver- en hoogspringen, balwerpen en vanaf 9 jaar ook kogelstoten. Daarnaast zijn er ook loopwedstrijden met afstanden tot 1.000 meter. 
Deze jongste groep traint in de winter één keer per week in de zaal en één keer op de baan. 

 
In het jaar waarin je 10 wordt ga je naar de A-Pupillen. Vaak zit je nu al een tijdje op atletiek en zal je de diverse nummers steeds beter onder de knie krijgen. Op de training maak je ook al een beetje kennis met nummers als speer- en discuswerpen en hordelopen. Op de training doe je ook allerlei oefeningen waardoor je op een leuke manier een steeds betere atleet wordt. 

 
In het jaar waarin je 12 wordt ben je D-junior. 
Bovengenoemde nummers doe je dan ook op wedstrijden. De trainingen worden steeds intensiever en als je gemotiveerd bent en het bij je past kun je vanaf 13 jaar meedoen aan extra trainingen; 
 
Afhankelijk van je ambities en interesse kun je in de jaren daarna je steeds meer gaan richten op je favoriete nummer(s) en proberen daar zo goed mogelijk in te worden of lekker in de groep zoveel mogelijk alle nummers blijven doen. 

Als je wilt weten in welke leeftijdscategorie jij hoort, klik hier

Als je (ongeveer) 16 jaar bent heb je de mogelijkheid om je verder te specialiseren in één of meerdere van de technische onderdelen of gewoon alle onderdelen blijven doen (meerkamp). De trainingsavonden voor deze atleten zijn op maandagavond en woensdagavond.