Daventria Jeugdkamp 2009

(door JanWillem Muilerman)

Op vrijdagmiddag 26 juni vertrokken we met zo�n 50 kids en begeleiding richting Rijssen naar Kampeerboerderij de Langenberg.

Nadat iedereen zijn plekje gevonden heeft volgt er traditiegetrouw een kussengevecht. Voor de kinderen die voor �t eerst meezijn valt er veel te ontdekken rondom de boerderij (tafelvoetbal/tafeltennis/voetbalveld/waterpistolen etc. etc.)

Aansluitend wordt centraal onder de bezielende leiding van enkele �oude rotten� het weekend programma doorgenomen. Hieronder enkele onderdelen.

Vrijdagavond

– gezamenlijk spel waarbij gezocht moet worden naar de juiste puzzelstukjes in een afgezet deel van het bos, degene die als eerste de puzzel voltooid heeft ontvangt met zijn team een prijs;

– als de jongere kids naar bed zijn wordt er nog een zogenaamd drugssmokkelspel gespeeld waarbij de leiding als een soort politiemacht optreedt. Altijd erg spannend daar het in het bos echt donker is.

Zaterdag

– Spellencircuit, uiteenlopende spellen van een rondje wandelen en er precies 1 minuut over doen tot met een waterbroek zo snel mogelijk een emmer vol krijgen.

– �s Middags zwemmen in Rijssen, bij aankomst aldaar blijkt er een triathlon plaats te vinden, gelukkig is er in het binnenbad ruimte genoeg. Voor een ieder, en vooral ook de begeleiding (of praat ik dan voor mezelf) even uitpuffen.

– �s Avonds BBQ, is voor 70 man ook een hele happening.

– Na het avondspel is er nog een spooktocht voor de ‘ouderen’. Er worden weer teams samengesteld welke elk begeleid worden. De tocht voert door het bos waarbij onderweg ‘verrassingen’ te wachten staan. Voor sommigen is lopen in een donker bos al een hele happening en de verrassingen zoals een plotseling vliegend doek of huilende beesten leidt er toe dat ieder erg kort bij elkaar gaat lopen.

Zondag

– Na het ochtendprogramma is er voor de liefhebber nog een hamburger of worstje van de BBQ te bemachtigen of gewoon een broodje.

– Het kwalleballentoernooi is min of meer de afsluiting van het weekend. Vooral de ouders zijn hier erg blij mee!?

Al met al een geslaagd weekend, ook qua weer, slechts 1 flinke bui gehad.
Iedereen enorm bedankt voor de positieve inbreng en in het bijzonder dank voor degene die na jaren als vrijwilliger hun bijdrage te hebben geleverd afscheid hebben genomen als begeleider.

Tot volgend jaar!

Geef een reactie