A/B-junioren voor de tweede keer naar indoorwedstrijden in Dortmund

(door Douwe Esschendal)

Zondag 8 januari 2006 was het zover: de A/B-junioren gingen weer voor een indoorwedstrijd naar Dortmund. Dit was de 2e indoorwedstrijd in Dortmund voor deze junioren. De eerste wedstrijd vond plaats op 18 december 2005. Het verslag van de eerste wedstrijd was overigens te lezen in de laatste Daventriaan.

Anna Uspessy zorgde dat ze om 9.15 uur bij Igor Brink was. Vervolgens haalden zij om 9.20 uur Daan Gelissen op bij de Scheg. Vandaar uit vertrokken ze richting Nijverdal om nog een aantal mensen op te pikken, en dan richting Dortmund te gaan in verschillende auto’s.
Dit deel van de Daventria-atleten was rond kwart voor twaalf in Dortmund. Daar hebben ze toen een plekje gezogd op de tribune, de nummers opgehaald bij het secretariaat, en de mensen die al snel aan hun eerste onderdeel moesten beginnen troffen de juiste voorbereidingen voor dat onderdeel.

Aangezien Koen Hobelman, Maarten Loeffen en ik (Douwe Esschendal) pas hun eerste onderdeel om 15.45 uur moesten doen vertrokken zij later uit Deventer, om precies te zijn om 12 uur. Na een zeer voorspoedig verlopen reis arriveerden zij om 2 uur in Dortmund.
Er was nog wat moeite met het vinden van een parkeerplaats maar uiteindelijk werd ook dat probleem opgelost.

Rosemarie Beukhof had om 13.00 uur al vergesprongen en zij was uiteindelijk tot een afstand van 5 meter en 53 centimeter gekomen.

De 200 meter voor de jongens A-junioren was al om 13.45 uur begonnen maar gelukkig genoeg waren er 21 series zodat wij toch nog op tijd waren om Daan en Igor te kunnen zien lopen. Igor was eerst aan de beurt en liep een voortreffelijke 200 meter in 23,16 sec. Vervolgens was Daan aan de beurt. Hij had alleen enige problemen waardoor er ongeveer 5 keer opnieuw gestart moest worden. Het probleem was dat zijn startblok niet goed vastzat en dus steeds naar achteren schoot als hij wilde starten. Uiteindelijk liep hij toch nog een redelijke 200 meter in 24,73 sec.

Het volgende onderdeel voor een van de Daventria-atleten was de 60 meter voor Anna Uspessy. Zij liep haar 60 meter om 14.45 uur, dit deed ze in 9,32 sec. Rosemarie zou de 60 meter ook lopen maar heeft dit om de een of andere reden, die ik niet ken, niet gedaan.

Om 15.15 uur waren de jongens A-junioren weer aan de beurt, dit keer om de 60 meter te lopen. Weer waren het Daan en Igor die liepen. Igor liep hem in 7,58 sec., Daan liep hem iets minder snel in 7,74. De tijd vliegt als het gezellig is en dit was ook de reden dat nu ook de 60 meter voor Koen, Maarten en Douwe er aan zat te komen. Thijs van de Pol deed mee met de mannen omdat hij anders tegelijk moest verspringen en hink-stap-springen. Ondanks dat sprong hij met verspringen 6,29 meter en met hink-stap behaalde hij zelfs een resultaat van 12,98 meter!

De 60 meter voor de jongens B verliep als volgt: Maarten liep deze als snelste Daventriaan in 7,76, Koen volgde al snel op 7,82, en toen hadden we Douwe nog die in 8,38 over de streep kwam.

Na deze 60 meter was het om 17.45 de beurt aan Anna om te laten zien wat zij had opgestoken van de hordentrainingen, ze moest de 60 meter horden lopen. Dit deed ze in 11,38 seconde.

Hierna vertrok het grootste deel van Daventria-afvaardiging, Igor had eigenlijk ook nog om 18.45 de 60 meter horden moeten lopen maar ging eerder weg omdat Henrieke geen zin had om zo lang te wachten. Dus nu waren Koen, Maarten en Douwe nog de enigen van het Daventria-kamp die aanwezig waren voor de 60 meter horden. Maar aangezien Maarten de dag er voor over een hekje van 30 cm probeerde te springen en dit niet haalde en vervolgens op zijn heup viel kon hij ook niet mee doen. Er waren nog 5 series voor de 60 meter horden, Douwe liep in de eerste serie en kwam bij de eerste horde al niet uit, hierdoor liepen de andere hordenlopers uit de eerste serie al binnen de kortste tijd ergens tussen de 2e en 3e horde. Maar uiteindelijk haalde ook Douwe de finish, overigens in een tijd van 12,40 sec.
Koen Hobelman had eigenlijk ook moeten lopen, deed dat ook maar wel in de verkeerde serie. Dit maakte hem weinig uit omdat hij toch al last van zijn rug had, maar toch jammer… Door dit voorval was Douwe de enige die als Daventriaan in de uitslagen stond.

De douches waren de vorige keer zo goed bevallen dat Douwe en Koen er weer gebruik van moesten maken, deze keer niet zo lang als de vorige keer maar toch wel weer even. We waren trouwens ook niet het laatste team dat weg ging, er was nog 1 ander team. Onderweg naar huis uiteraard ook weer even gestopt bij de McDonald’s in Duiven om het afgetrainde vet er weer aan te laten “groeien”

Na deze dag, nu al weer vooruit kijkend naar de volgende wedstrijd waar het aantal Daventria-deelnemers waarschijnlijk wel lager zal zijn dan de vorige 2 wedstrijden in verband met de tentamenweek op school…

Geef een reactie