post

Sponsor uitgelicht: Harry Webers van Witteveen+Bos

Witteveen+Bos is geen standaard advies- en ingenieursbureau. Daar hoort ook geen standaard directeur bij. Wie zit er achter het bedrijf dat Daventria sponsort?

Bij binnenkomst wordt meteen duidelijk dat Harry Webers een gepassioneerd mens is, maar Harry zegt zelf niet te weten wat zijn naaste collega’s precies over hem vertellen.

“Ik voel me eigenlijk een chefkok. Niet het koken zelf is het belangrijkste, maar juist om samen met andere mensen op een creatieve en inspirerende wijze gerechten te maken, dat vind ik leuk. De wereld van de kok heeft veel overeenkomsten met de die van de adviseur en ingenieur. Werken in teamverband, projectmatig werken, vakmanschap, samen een resultaat neerzetten. Net zoals er ook veel overeenkomsten zijn tussen kunstenaars en ingenieurs. Beiden zijn scheppend bezig, zoeken naar nieuwe mogelijkheden en komen met onverwachte oplossingen. Dat is de reden dat Witteveen+Bos 10 jaar geleden de Kunst+Techniekprijs in het leven heeft geroepen.”

harry_webers_witteveenenbos_klHarry houdt aan de ene kant van tradities en aan de andere kant ziet hij ongekende mogelijkheden op het gebied van de creativiteit en innovatie. Op zijn bureau liggen stapels papieren en in zijn kamer staan allerlei bijzondere attributen. Van kunstwerken tot in opdracht gemaakte spellen, die de bedrijfscultuur en werksfeer binnen het bedrijf verraden. Op de grond staat een mysterieus zwart koffertje met het opschrift ‘Het geheim van Witteveen+Bos’. Ik vraag hem wat er in zit, maar dat verklapt Harry natuurlijk niet! Een tipje van de sluier licht hij wel op. “Het is een mix van onder andere de familiecultuur, getalenteerde mensen, de werknemersparticipatie (driekwart van de medewerkers bezit 100% van de aandelen), maar vooral ook mijn drie P’s: Passie, Plezier en Performance.”

Het koffertje gaat even open, maar je kunt net niet zien wat er allemaal in zit. Hij haalt er een doosje uit met allemaal kaarten waarop foto’s staan. Zorgvuldig legt hij de foto’s netjes gerangschikt in rijtjes op tafel. “Jij wilde toch het antwoord op de vraag wie Harry Webers is? Ik zal drie foto’s pakken en aan de hand daarvan geef ik je het antwoord op de vraag.”

Harry kiest de eerste kaart. Daarop staan veel dansparen, die dicht op elkaar aan het stijldansen zijn. “Hierop staan allemaal mensen en ik houd van mensen: je ziet ze dansen en ze hebben plezier.

Dat is belangrijk. Het is een drukte van jewelste en daar voel ik me prettig bij.” Op de tweede kaart is een bovenaanzicht van allemaal rails te zien. Ze kruisen elkaar en gaan verschillende kanten op. “Dit is voor mij een heerlijke chaos aan prikkels. Maar behalve de chaos is er ook structuur. Bovendien kun je alle kanten op.” Bij de derde kaart zit een spin midden in een spinnenweb. “Ik ben graag de spin in het web. Alle draadjes van het web zijn als het ware in 30 jaar tijd gemaakt, het staat symbool voor mijn netwerk. Het spinnenweb plakt ook een beetje. Graag verbind ik mensen met elkaar en dat laat ik dan niet meer los. Elk mens en elke werknemer heeft ongekende kwaliteiten en meerwaarde, die je moet ontdekken en ontwikkelen. Dat is de plus, die we als kunstwerk hebben laten uitbeelden toen we vorig jaar 65 jaar bestonden.

Ik heb een soort natuurlijke nieuwsgierigheid naar en interesse in mensen. Zo houd ik wel van een beetje gekke, bijzondere mensen. Ze laten je op een andere manier kijken naar dingen, ze denken anders. Het is een kwaliteit van Witteveen en Bos om te zorgen dat dat mensen lekker in hun vel zitten. Gelukkig sporten veel van onze werknemers. Sommigen roeien, anderen tennissen of fietsen of lopen hard. Zo’n 60 man hebben dit jaar meegedaan aan de IJsselloop. Met het bedrijfsteam van Witteveen+Bos hebben ze zelfs gewonnen! Het competitieve met het vitale verbinden, is belangrijk en dat houdt ons bedrijf gezond. Een gezonde mens in een gezonde organisatie. Daarom sponsoren we met liefde en overtuiging de IJsselloop van Daventria. Zelf sport ik vooral om gezond en vitaal te blijven. Ik fiets en fitness, maar ik ga eigenlijk liever naar een mooie tentoonstelling toe of een kooksessie met veel mensen.”

Geef een reactie