NK-junioren: 2x zilver voor Daventria

Ingezonden door Michel Knobbe

APELDOORN, zaterdag 27 februari, dag 1 – Als slotstuk op het lange indoorseizoen 2010, het Nederlands kampioenschap voor junioren in Apeldoorn. Daventria is vertegenwoordigd met 7 deelnemers.

Eefje Boons en Winne Vos bijten het spits af op de 60 m in de categorie MB. Winne verbetert direct in de eerste serie haar pr van 8.20 sec. naar 8.09 sec. en plaatste zich direct voor de halve finale. Eefje komt slecht haar startblok uit en loopt een teleurstellende 8.26 sec., maar plaatst zich wel voor de halve finale.

Ondertussen is Denise van Herp begonnen bij het kogelstoten. Nu liep de wedstrijd niet helemaal naar wens, maar met 14.26 m weet zij zich wel een zilveren medaille toe te eigenen. Door de langdurige blessure aan haar knie is haar deelname beperkt gebleven tot het kogelstoten. Met de blessure lijkt het nu de goede kant op te gaan, dus hopelijk gaan we met het outdoorseizoen voor de boeg weer veel meer van deze dame horen.

Thijs Koers is dan aan de beurt op de 60 m in de categorie JB. Na een teleurstellend debuut, het afgelopen jaar buiten op een NK, is het nu voor hem vooral de bedoeling om goede resultaten op dit NK Indoor neer te zetten. Met 7.66 sec. loopt hij 0.13 sec. van zijn pr af en plaatst zich als laatste tijdsnelste voor de halve finale.

Met wat uitloop van het programma is het dan in de laatste serie 400 m de beurt aan Remco Bos en Thijs om zich te plaatsen voor de halve finales. Remco wint deze serie en plaatst zich in een dik pr rechtstreeks voor deze halve finale (52.94 sec. was 53.63 sec.). Thijs benadert zijn pr en plaatst zich wederom als laatste tijdsnelste voor de halve finale.

Om 14.40 u startten de halve finales 60 m meisjes B en het kogelstoten met Roy Spijkerman bij de jongens A.
Eefje had wat goed te maken en loopt een pr 8.11 sec. (was 8.13 sec.) en Winne liep na een matige start naar een tijd van 8.12 sec. Beide dames misten hiermee op een haar na de finale. Roy stoot zich in zijn derde poging naar het podium en pakt het zilver op dit onderdeel.
Thijs loopt ondertussen zijn halve finale 60 m vlak na de 400 m en loopt een verdienstelijke 7.71 sec. Aan het einde van de dag moet Winne nog aan de bak bij het hoogspringen. Zij springt een beste seizoensprestatie, 1.60 m en eindigt hiermee op een tiende plaats.

Als slotstuk van de zaterdag moeten Thijs en Remco aan de bak voor hun halve finale 400 m. Voor Thijs is het te zwaar en hij komt in zijn tweede rondje tekort en laat het lopen. Remco gaat er vol in en plaatst zich met 53.54 sec. voor de finale van zondag.

Zondag, 28 februari, dag 2

Na de succesvolle dag van zaterdag konden de atleten relatief uitslapen, wat vooral Winne goed stemde. Om 13 u start ze met het verspringen. Het was voor haar even lastig, want tegelijkertijd stond ook de serie 60 m horden te wachten, waar ze zeer gebrand op was om een pr te lopen. Haar eerste sprong ver is ongeldig, maar ziet er wel heel goed uit. Direct door voorbereiden op de 60 m horden en ze loopt een vet pr (was 9.42 sec. en nu 9.15 sec.). Op vierhonderdste van een seconde mist ze de finale.

Eefje loopt in de snelste serie een tijd van 9.51 sec., haar tweede tijd ooit. Juliëtte Dekkers valt wat tegen en loopt 10.01 sec. Winne gaat ondertussen door met het verspringen. Haar tweede poging is direct na haar horderace en ze komt niet uit en springt ongeldig. In haar derde poging toont ze haar klasse, springt 5.11 m en plaatst zich voor de finale van het verspringen. In haar vijfde poging springt ze een pr: 5.23 m. en wordt zesde.

Dan moet Remco nog twee keer aan de bak. Op de serie 60 m horden loopt hij een verdienstelijke 9.14 sec. Vervolgens moet hij een paar uur wachten op zijn finale 400 m. Nu moet u weten dat Remco ruim een jaar uit de running is geweest door de ziekte van Lyme en dat hij pas vanaf september weer in training is. Dat was terug te zien in de finale van de 400 m, de koek was op. Hij doet zijn best, maar komt niet verder dan een zesde plaats in een tijd van 55.11 sec. Al met al kan Remco tevreden terugkijken op dit NK en is hij verder terug dan verwacht.

Over de hele linie ben ik als trainer erg tevreden over dit NK. De meesten hebben hun beste prestaties op dit NK laten zien en dat is toch waar het om gaat in de sport.
We gaan nu weer even vol in training en medio april beginnen de buitenwedstrijden weer. Het laatste weekend van maart gaan we met de meerkampgroep op trainingsweekend in Vierhouten.

Tot zover, Michel Knobbe
Trainer meerkampgroep
AV Daventria 1906

Uitslagen

Geef een reactie