Meerkampgroep start veelbelovend met het indoorseizoen

Ingezonden door Michel Knobbe

DORTMUND, zondag 10 januari 2010 – Na wat onrust, gaan we wel gaan we niet, gaan we toch richting Dortmund voor de opening van het indoorseizoen. Winne Vos en Anne Koot mogen als eerste aan de bak. Beide springen een PR. Anne verbeterd haar beste sprong naar 4m51 en Winne springt 1 cm verder dan ooit ervoor en wordt 6e met een sprong van 5m12. Van Anne is dit extra klasse, want ze is nog aan het terugkomen van een enkelblessure. Voor Winne is dit een afrekening met de frustratie van een jaar lang geen pr springen op dit onderdeel.
Dan zijn Eefje Boons en Janneke van Raan aan de beurt met hun 200m. Janneke moest nog even wennen aan het Duitse systeem van de kaartjes inleveren en belande daardoor in de snelste serie in de beste baan en liep naar een verdienstelijke 7e plaats in een tijd van 27.82. Eefje laat zien wat voor een ontwikkeling ze heeft doorgemaakt het afgelopen jaar en is de snelste Nederlandse dame en 4e overal in en prachttijd van 27.28.
Ondertussen is de man van de toekomst, Jelle Mensink aan het kogelstoten, na deze winter aangepakt te zijn op de werpnummers door Sanne van Rossum, stoot hij naar een nieuw PR van 11m04 en wordt hiermee 6e.

Dan is de 60m voor de meiden aan de beurt. Er is een nieuwe regel in de atletiek, 1x een valse start is direct diskwalificatie. Janneke is altijd op zoek naar de grens en dacht laat ik eens uitproberen of ze die regel in Duitsland ook al toepassen. Helaas voor Janneke ook die regel is onze oosterburen niet ontgaan. Winne en Eefje verpulveren hun PR in de series naar 8.20 voor Winne en 8.30 voor Eefje. Later op de dag weet Eefje deze tijd op 1 honderdste na te evenaren. Winne komt in de halve finale tot 8.24 wat haar net niet een finale plaats opleverde.

Jelle liep een keurige 8.23 op deze afstand, dat een flinke verbetering van zijn PR is, maar hij was toch wat ontdaan dat Winne hem toch te snel af was. Bij het verspringen, scoort Jelle ook een PR van 5m31, terwijl zijn aanloop voor geen meter klopte, dus daar is nog veel winst te halen. Het hoogspringen voor de meisjes B was een rare wedstrijd. Slechts 5 deelnemers, dus het er moest heel snel achterelkaar gesprongen worden. Anne evenaarde al snel haar PR, maar ging daarna helaas weigeren, maar die sprong over 1m50 beloofd veel voor de toekomst. Winne kwam met dit onderdeel niet echt in haar element en baalde van de 1m55 die ze uiteindelijk sprong. Nadat de supporters van Daventria alle Bockworsten hadden opgegeten, was daar nog de horden. Traditie in Dortmund is dat deze races altijd aan het eind van de dag zijn. Jelle loopt naar een keurig PR van 9.78, terwijl ondergetekende hem toch op 9.94 had ingeschat, dus beter dan gedacht. Winne loopt een goede race en verbetert haar PR naar 9.42, 7e overal. Eefje en Janneke liepen voor het eerst de 60mh op de B afstand en liepen schitterende tijden. Eefje 9.83 en Janneke 9.89. Inmiddels is het bijna acht uur en scheuren we richting Nederland. Nog even naar die bekende hamburgerketen met z�n allen en toen door naar huis en naar bed.

Al met al een zeer geslaagde dag. Zondag 17 januari is onze volgende wedstrijd in Groningen.

Tot zover, Michel Knobbe
Meerkamptrainer AV Daventria 1906

Geef een reactie