Meerkampgroep op dreef in het Omnisport

Ingezonden door Michel Knobbe

Na drie weken van lange autoritten naar Dortmund, Groningen en nog een keer Dortmund was het nu lekker dichtbij, net over de IJssel in Apeldoorn, op zaterdag en zondag 30/31 januari 2010.

Janneke van Raan bijt de spits af op de 80 m horden bij de MB (= nog MC). Zij schaaft direct wat van haar PR af (was 9.89 sec. en liep nu 9.70 sec.). Eefje Boons kon het weer niet laten om haar PR nogmaals te verbeteren en verpulverde haar oude tijd (was 9.76 sec. en liep nu 9.38 sec.). Juliëtte Dekkers liep in dezelfde race niet helemaal lekker en kwam slechts tot 10.24 sec.
Wanneer alle tijden duidelijk zijn is het even spannend of Eefje nu wel of niet in de finale zit, want een ander meisje had dezelfde tijd gelopen. Uiteindelijk trekt Eefje aan het langste eind en mag later op de dag de finale lopen.

Voor degene die deze stukjes regelmatig leest zal de naam van Winne Vos missen. Helaas is zij donderdag voor deze wedstrijd op weg naar de training gevallen met haar fiets op het gladde wegdek en moest daarom deze wedstrijd voorbij laten gaan.
Terwijl deze meiden over de horden aan het scheuren waren stootte Davy Spijkerman de kogel naar een knappe 10.23 m. Zijn grotere broer Roy Spijkerman was daarna aan de beurt en won het kogelstoten bij de A-junioren met een dik nieuw PR en clubrecord (was 15.05 m en nu 15.56 m).
Remco Bos heeft zijn eerste ervaring opgedaan met de nieuwe startregel; en na een valse start kon hij zijn spikes weer uit doen.

Bij het kogelstoten voor de MB was de winst er weer voor Denise van Herp met een worp van 14.32 m. Later op de dag wint ze ook het kogelstoten bij de MA met een winnende worp van 12.49 m, wat tevens ook een nieuw PR en clubrecord is bij de MA.
Bij de MB is inmiddels de 60 m van start gegaan. Eefje loopt een knappe 8.19 sec na een matige start en Janneke van Raan is te snel weg en daardoor gediskwalificeerd.
Dan heeft Eefje nog haar finale 60 m horden. Daar loopt ze een knappe 9.51 sec., maar voor de verandering eens niet een PR.

Bij de jongens is er dan de strijd op de 400 m tussen Thijs Koers en Remco Bos. Remco had nog wat goed te maken vond hij zelf door de valse start op de horden en deed dat prima met een nieuw PR van 53.63 sec (was 54.35 sec.). Thijs bleef daar heel kort achter en verbeterde zijn indoor PR met driehonderdste (was 53.73 sec. naar 53.70 sec).

De volgende dag tijdens de enerverende meerkamp interland mocht Shehrazade de Zwager nog aan de bak. Ze was de week ervoor wat grieperig geweest en had daarom verstek laten gaan op de 800 m. Bij het verspringen klopte haar aanloop volledig niet en kwam tot een tegenvallende 3.49 m met een afzet van meer dan een meter voor de balk.

Na een lang en inspirerend weekeind kan ik weer op mijn fietsje naar huis.
Op naar de komende NK”s.
Aankomend weekeind het NK-senioren met o.a. Denise van Herp. Het weekeind van 20 en 21 februari het NK Meerkamp en het laatste weekeind van februari het NK junioren met een grote deelname van de meerkampgroep.

Tot zover, Michel Knobbe

Geef een reactie