Meerkampgroep Daventria scoort goed in het hoge noorden

Ingezonden door Michel Knobbe

GRONINGEN, 16/17 januari – Helaas voor het laatst de indoor van Groningen (SIAG). Voor Anne Koot begon de dag heel vroeg. Om 9.30 u stond voor haar, zowel het hoogspringen als het verspringen op het programma. Dit was even te veel van het goede, zo vroeg op zondagochtend en het ging dan ook aanzienlijk minder dan vorige week. Ver 4.27 m en hoog 1.50 m.

Shehrazade de Zwager moet ook op tijd aan de bak met de 600 m en de kogel. Zij zette goede prestaties neer met een serie-overwinning op de 600 m in 1.50.92 min en een goede stoot van 7.95 m bij het kogelstoten.
Nu is het de beurt aan Janneke van Raan. Ze komt probleemloos door de series. In de halve finale loopt ze goed, maar komt helaas een paar centimeter – 3 cm volgens de deskundigen – tekort voor de finale.

De strijd bij de meisjes B van Daventria kreeg een onverwachte wending. Eefje Boons verbaasd vriend en vijand door Winne Vos er af te lopen op de 60 m. Ook in de series herhaalt zij dit kunstje en scherpt haar pr zelfs aan naar 8.14 sec (was 8.30 sec). Nu heeft onze sluwe Winne Vos geleerd dat een finale lopen een kunst apart is en in die finale wordt zij 4e en Eefje 5e (8.21 sec om 8.23 sec).

Winne heeft tussendoor ook nog even laten zien dat de wijze trainingen op kogel van Sanne van Rossum wel degelijk effect hebben gehad en ze stoot zich voor het eerst van haar leven naar een finale kogelstoten met een dik nieuw pr van 10.43 m (was 9.46 m). Bij Sophie de Vries Robbe kwam het er nog niet helemaal uit, maar met 9.18 m deed ze het niet slecht. Karlijn Rutten had bedacht dat ze de 9 m voor de volgende keer bewaard en stootte nu 8.99 m.

Denise van Herp had eerder op de ochtend het kogelstoten bij de dames al gewonnen met 12.17 m (4 kg) en kwalificeerde zich nu gemakkelijk voor de finale waar ze als 2e eindigde met een worp van 14.71 m (3 kg).

Terwijl de meiden hier druk mee bezig zijn, zijn Jelle Mensink en Remco Bos in de andere zalen bezig. Remco kwam terug van een lang ziek zijn met een uitstekende 2e plek op de 400 m in een tijd van 54.35 sec. Jelle springt zonder enige training op dit onderdeel een pr met polshoog (2.92 m) en benadert direct daar achteraan zijn pr kogel met een stoot van 10.89 m. Kort daarop moet hij hoogspringen. Hier springt hij een pr van 1.74 m, maar de hele tribune was ervan overtuigd dat hij de 1.78 m ook had kunnen halen.

Helemaal aan het eind van de dag staat het hordelopen nog op het programma.
Janneke mocht de spits afbijten, nu weer op haar eigen wedstrijd afstand en zet een mooi pr neer in de series (9.59 sec), maar in de halve finale weet ze dit nog weer aan te scherpen naar 9.55 sec. In de finale wordt ze 5e in 9.57 sec.

In de series bij de JB laat Remco definitief zien dat hij op de weg terug is en verbaasd in positieve zin met een finale plaats met een tijd van 9.11 sec. In de finale wordt hij 6e. Jelle verknald naar zijn idee zijn hordenrace, maar benadert zijn pr van vorige week op een paar honderdste.

Dan als slotstuk op het Groninger indoorverhaal de 60mh voor de MB.
Sophie komt niet goed uit bij de eerste horde, maar loopt daarna een prima race (11.09 sec). Eefje loopt een dramatische serie in 4 pas, maar weet zich met 10.00 sec wel te plaatsen voor de halve finale. Juliëtte Dekkers, overgestapt van Sisu naar Daventria, maar al langer trainend in de meerkampgroep, dacht, laat ik in ieder geval sneller zijn dan Eefje en dat lukte (9.99 sec). Winne loopt na een dramatische start een tijd van 9.76 sec in de series.

Juliëtte, Eefje en Winne lopen in de halve finales alle drie sneller. Winne, 9.63 sec en plaatste zich voor de finale. Juliëtte verbeterde zich tot 9.81 sec en Eefje had in eerste instantie de pech dat er iemand op de grond ging liggen in haar baan. Zij mocht even later opnieuw lopen en verbetert haar pr van de week ervoor naar 9.76 sec (was 9.83 sec). Dan blijft er alleen nog de finale over voor Winne, letterlijk ook het allerlaatste wat er gebeurde in Groningen. Na een zwakke start komt ze nog redelijk terug en finisht als 5e.

Het indoor verhaal in Groningen is nu echt over. Hopelijk wordt er volgend seizoen een gelijkwaardig evenement georganiseerd in het Omnisport.

Wellicht wat voor Daventria en omliggende verenigingen om op te pakken. Zondag 24 januari 2010 is onze volgende wedstrijd in Dortmund.

Tot zover, Michel Knobbe

Geef een reactie