Eefje Boons verbetert wederom haar persoonlijke records op de 60 m en 60 mH

Ingezonden door Michel Knobbe

DORTMUND, 24 januari – De meerkampgroep had vandaag alweer de derde indoorwedstrijd.
Eefje Boons, Winne Vos, Shehrazade de Zwager, Brian Rispens, Thijs Koers en Jelle Mensink startten hun dag met de 60m.

Voor Shehrazade was dit helaas een heel kort optreden, want na een valse start was zij uit de wedstrijd. Jelle was een fractie langzamer dan twee weken geleden en strandde in de series.
Eefje, Winne, Brian en Thijs waren snel genoeg om deel te kunnen nemen aan de halve finales. Thijs won zelfs zijn serie met overmacht en Eefje was Winne wederom te snel af. Brian verbaasde iedereen inclusief zichzelf met een goede tijd en een ronde verder.

In de halve finale verbeterde Eefje voor de derde achtereenvolgende week haar pr (8.13 sec) en ging naar de finale. Winne miste deze finale net als twee weken geleden op een honderdste van een seconde. Brian en Thijs moesten iets toegeven op hun tijd uit de series en strandden met opgeheven hoofd in de halve finales.
Intussen had Thijs ook nog even een 400 m in een nieuw pr gelopen en pakte hiermee ook de winst: 53.49 sec. om 53.71 sec., op de buitenbaan gelopen, dat met de wetenschap dat je indoor in het nadeel bent, omdat je meer bochten moet lopen.

Sophie de Vries Robbé, Anne Koot en Winne vertegenwoordigden Daventria op het onderdeel hoogspringen. Anne heeft na haar geweldige seizoensopening een lichte vormcrisis en miste haar aanvangshoogte. Sophie had vooraf veel vertrouwen in het hoogspringen, omdat het met de trainingen in het Omnisport heel goed ging, maar bleef nu steken op 1.45 m. Winne was wat aan het stoeien met haar aanloop en verbeterde zich ten opzichte van twee weken geleden naar 1.58 m. Maar gezien haar sprongen die wel goed gingen had dit ook tien centimeter hoger kunnen zijn. Toch behaalde zij een verdienstelijke gedeelde tweede plaats.

Het kogelstoten bij de jongens moest een titanenstrijd worden tussen Jelle en Brian, maar Jelle kon de druk blijkbaar niet aan en stootte drie keer ongeldig. Brian verbeterde zijn pr van 10.81 m naar 11.26 m en werd hiermee derde.

Sophie en Winne gingen ook met de kogel in gevecht. Na de eerste poging stonden beide gezichten op onweer. De resultaten waren flink minder dan hun pr”s. Als dan blijkt dat ze met 4 kg stootten in plaats van met 3 kg komen ze tot de conclusie dat ze een pr hebben en stralen direct weer. Sophie komt tot 8.36 m en Winne tot 8.65 m.

Shehrazade, Sophie en Anne kwamen in actie bij het verspringen. Anne had van de trainer de opdracht gekregen om het plezier weer terug te krijgen. Zij sprong 4.37 m en had het naar haar zin gehad. Sophie sprong 4.23 m en had wat problemen met haar aanloop. Shehrazade was het beste van het stel met een sprong van 4.45 m.
Shehrazade en Eefje stonden aan de start van de 200 m. Shehrazade liep een knappe pr van 29.86 sec. Eefje benaderde haar pr en kwam tot 27.33 sec.

Naast de deelnemers uit de meerkampgroep was de familie Spijkerman ook vertegenwoordigd in Dortmund. Roy won het kogelstoten bij de JA met een worp van 14.67 m. Davy loopt een goede 60 m in 8.16 sec en stootte de kogel 10.43 m weg en wordt vijfde.

Eelco Koelewijn uitkomend voor Groningen Atletiek, maar regelmatig trainend bij Daventria loopt de 60 m in 7.46 sec en sprong 6.48 m ver.

Als slotstuk van de dag is de hordenrace. Thijs moet vanwege een lichte blessure aan zijn heup verstek laten gaan. Jelle maakte zijn dag goed met een pr van 9.77 sec. ten opzichte van 9.78 sec twee weken geleden.
Bij de meiden verbeterde Sophie net haar pr niet en liep 11.13 sec. Eefje verbeterde voor de verandering maar weer eens een pr en komt tot 9.64 sec en werd hiermee vierde. Winne pakte de derde plek in een knappe tijd van 9.49 sec.
Na de laatste race pakte iedereen zijn
spullen en scheuren we traditiegetrouw naar de grootste hamburgerketen in de wereld, om wederom een succesvolle dag af te sluiten.
Zaterdag 30 januari is de volgende wedstrijd van de meerkampgroep. Nu een stukje dichterbij huis, namelijk in het Omnisport. Dit zal een echte test worden voor de komende NK”s.

Bij deze nodig ik iedereen uit om te komen kijken en te supporteren bij deze prachtige wedstrijd.

Tot zover, Michel Knobbe
Trainer Meerkampgroep
AV Daventria 1906

Geef een reactie