post

De weg naar Enschede

Het project “Halve marathon van Enschede” onder leiding van Stefan Nijenhuis beleefde vandaag zijn warme finale. Hier volgt zijn verslag (na het artikel weblinks naar de foto’s).

ENSCHEDE – ZONDAG 25 APRIL 2010 Het was een koude, regenachtige maandagavond in oktober 2009 dat er vanuit de groep het idee werd geopperd om gezamenlijk naar een wedstrijd toe te werken! Dat zou niet alleen een uitdaging zijn, maar ook erg gezellig om samen naar toe te werken. Vrijwel meteen werd het doel bepaald: de halve marathon of cityrun van Enschede op 25 april 2010. Zo is het begonnen en vandaag was het dan eindelijk zover!
Om half tien werd er verzameld op het centraal station om samen naar Enschede te ver¬trekken. Aart en Joost waren al eerder naar Enschede vertrokken om mee te doen aan de cityrun over 5 EM. De rest van de groep stapte gezellig kletsend de trein in en dat bleef zo tot de aankomst in Enschede. De aangekondigde warmte leverde uiteraard meer dan voldoende stof tot praten op! Iedereen was vol vertrouwen en de sfeer zat er meteen goed in. In Enschede aangekomen zijn we langs het parcours naar het centrale plein gelopen en onderweg zagen we een “donkere sneltrein” langs denderen. De kopgroep van de marathon! Wat lopen die mannen ongelooflijk hard!

We waren ruim op tijd in Enschede en daardoor kon iedereen zich rustig voorbereiden op de wedstrijd. Aart en Joost waren inmiddels gestart aan de cityrun. Na een gezamenlijke groepsfoto en de laatste aanmoedi¬gingen was het voor de deelnemers aan de halve marathon bijna tijd voor de start. De supporters verspreiden zich over de stad om iedereen aan te moedigen!

alt
Toen was iedereen nog fit en fris……

Om 12:00 uur was het dan echt zover en kon er gestart worden. Op het 5 km punt was de spirit van iedereen super en kon er (nog) volop gelachen worden. De ene was vol concentratie, terwijl de ander zwaaiend en lachend passeerde. Het 1e deel zat er daar op en vanaf dat punt was het op naar Lonneker. De gezichten van alle anderen stonden daar al wat strakker en er werd iets minder gelachen. De warmte begon iedereen toch al wel behoorlijk parten te spelen! Dat gold ook voor de Daventrianen die meededen aan de marathon! Wat was het warm en daardoor zwaar!

Vanaf dat moment kwam het niet alleen meer aan op de fysieke mogelijkheden, maar zeker ook op de mentale krachten. Op de tanden bijten en doorgaan! Net voor het 15 km punt draaiden de lopers de Gronausestraat op richting Glanerbrug en dat was echt super pittig. Een lange rechte weg richting Glanerbrug, vol in de zon en dan zie je aan de andere kant van de weg de lopers al weer richting Enschede lopen. Van iedere stap die je richting Glanerbrug zet, weet je dat je die ook weer terug moet zetten richting Enschede. Sommigen zullen vast wel eens stiekem hebben gedacht: zal ik die busbaan gewoon even oversteken en lekker alvast mee terug lopen!!

Dat heeft uiteraard niemand gedaan en iedereen heeft het rondje Glanerbrug gedaan en kon vervolgens het vizier gaan richten op de finish! De laatste loodjes wegen toch iedere keer echt het zwaarst! En dat was vandaag zeker ook weer het geval! Op het 20 km punt was het ieder voor zich! Alleen Judith & Hans en Alfred & Annemieke liepen nog steeds samen. Iedereen had het op dit punt zwaar en de brede glimlach van het 5 km punt was ingeruild voor een zuinig lachje en een strakke blik!

Alle deelnemers hebben de halve marathon volbracht en dat is een groot compliment onder de warme omstandigheden van vandaag! Alle trainingsarbeid van de afgelopen maanden (onder vooral winterse en koele omstandigheden!) is er vandaag uitgekomen en dat is een super prestatie van formaat! Dat geldt uiteraard ook voor Joost en Aart die de cityrun van Enschede achter hun naam mogen schrijven! Voor allen zal gelden dat het een dag was, die je niet snel zal vergeten!

alt

De buit is binnen! Iedereen heeft het gehaald!!!

UITSLAG ENSCHEDE – 25 APRIL 2010

CITY RUN ENSCHEDE – 5 EM

Aart van de Water 40:02
Joost Hemmen 55:16

HALVE MARATHON ENSCHEDE – 21,1 KM

Emma van Kampen 1:41:33
Laura Drewes 1:49:27
Judith van der Kleij 1:51:22
Wouter Wethmar 1:53:20
Frank ten Broeke 1:53:51
Lynette van Rooijen 1:55:45
Bert van der Waal 1:56:31
Harry Willems 1:58:30
Luuk Visschedijk 2:02:21
Petra Kremer 2:02:31
Alfred Driessen 2:08:12
Annemieke Tonnaer 2:08:12
Elly Gravendeel 2:08:42
Peter Hidma 2:08:45
Nico Zandbergen 2:11:22
Ans Achterkamp 2:17:34
Ronald van Dieen 2:21:18
Alies Logt 2:25:48

Foto’s halve marathon Enschede deel 1
Foto’s halve marathon Enschede deel 2

Geef een reactie