4e AV Daventria Centennial 100 km (en 50 km)

Ingezonden door Ed van Beek

Beste clubgenoten,

Op zondag 8 november a.s. organiseert AV Daventria 1906 voor de 4e keer de AV Daventria Centennial 100 kilometer. Nieuw dit jaar is dat er tegelijkertijd ook een wedstrijd over 50 kilometer plaats zal vinden.
Op de 50 kilometer starten ook jullie clubgenoten Arnold Koers en Hans Spieker.

De start van de 4e AV Daventria Centennial 100 km (en van de 50 km) is om 08:00 uur. Voor de 100 kilometer geldt een limiet van 11 uur, voor de 50 kilometer is geen tijdslimiet van toepassing.

Dit jaar loopt het behoorlijk storm met de aanmeldingen en ik ben blij jullie te kunnen melden dat het aantal deelnemers hoger is dan bij de eerste drie edities. Op het moment dat ik deze mail aan jullie stuur zijn er 8 aanmeldingen voor de 50 kilometer en maar liefst 22 voor de 100 kilometer, waarbij de aanmelding nog niet gesloten is.

Onder de deelnemers bevinden zich ook meervoudig winnaar van de Jan Knippenberg Memorial, een strandrace over een afstand van 156 kilometer van Vlaardingen naar Den Helder, Wim Bart Knol en de voormalige ultratopper en ��n van de weinig Nederlanders die de 100 kilometer ooit onder de 7 uur heeft gelopen, Wim Akkermans (06:53:49). In 1995 stond ik samen met Wim Bart Knol op het erepodium bij het 1e offic�le NK 24 uur solo (WBK 1e) en in 1994 versloeg Wim Akkermans mij tijdens de FAT ASS FIFTY in Tilburg (50 km) waarbij Akkermans een tijd realiseerde van 3:28 en ik 3:32. Een wedstrijd overigens die onder zeer slechte weersomstandigheden met regen, sneeuw en harde wind op de eerste zondag van het jaar plaatsvond. Prachtig dus dat deze mannen er nog steeds bij zijn.

Het zal voor de vrijwilligers die zich voor die dag hebben aangemeld hard werken worden met deze deelnemersaantallen in het bijzonder omdat de rondentelling handmatig geschiedt. Mocht je nog een gaatje in je agenda vinden om een uurtje of wat de helpende hand te bieden dan verneem ik dat graag van je. Op dit moment hebben 21 mensen zich gemeld om te assisteren, waarvoor de organisatie ze uiteraard zeer dankbaar is.

Met sportieve groet,
Ed van Beek

Geef een reactie