Bosgroep

De bosgroep bestaat uit een grote enthousiaste groep recreatieve lopers die één, twee of drie keer per week trainen. De trainingen hebben overwegend een recreatief karakter.

De trainingen beginnen met samen kort inlopen en warming-up, daarna volgt de duurloop in 6 niveaugroepen. Elke groep heeft een loopleider die de duurloop voorbereidt en het aanspreekpunt is voor de groep.

Groepkm/uurTempo  min/km
1125
211 / 10,55,30 / 5,40
3106
49,5 / 96,15 / 6,30
587,30
678,30

Dit tempo is gemiddeld en handhaaft de groep gezamenlijk. En altijd geldt “we halen de achterste loper op”.

Trainingstijden:
–  Dinsdagavond                      19.00 – 20.15 uur
–  Woensdagmorgen                08.30 – 09.45 uur (samen met https://avdaventria.nl/wandelgroep/)
–  Zaterdagmorgen                  08.30 – 09.45 uur (1e zaterdag van de maand kwartier langer)

De trainingen vinden plaats in het Kolkbos in Diepenveen. Vanaf de Boxbergerweg vind je het start- en eindpunt na 100 meter op de Averlose Houtweg richting begraafplaats “Tjoenerhof”. Van eind september tot eind maart vertrekken we op de dinsdagavond vanaf de atletiekbaan van AV Daventria 1906. Een reflectiehesje en/of verlichting is dan verplicht!

Liefhebbers kunnen twee keer per jaar gedurende acht weken op de zondagochtend deelnemen aan de HA(lve)MA(rathon)-training. Buiten deze periode kun je elke derde zondagochtend van de maand meedoen aan een lange duurloop. We starten dan steeds op een andere plek waardoor we de hele omgeving een keer voorbij zien komen.

De koffieloop in het voor- en najaar en de oliebollenloop op oudejaarsdag bevestigen dat we, ondanks de snelheidsverschillen, recreatief samenlopen.

Interesse en/of vragen? Neem gerust contact op met onze Recreatie Atletiek Commissie
via e-mailadres: rac@avdaventria.nl

Graag tot ziens in het bos!