Atletiek

Jeugdatletiek 
Vanaf 6 jaar kun je lid worden en onder begeleiding van enthousiaste jeugdtrainers op een speelse wijze aan atletiek doen. Naast de wekelijkse trainingen zijn er mogelijkheden aan regionale en landelijke competities mee te doen. 

Elk jaar wordt een kamp georganiseerd voor de jeugd. Tijdens het kamp worden onder begeleiding van de jeugdactiviteitencommissie (JAC) leuke activiteiten georganiseerd. De deelnemers vinden het elk jaar heel leuk om met elkaar een paar dagen iets anders te doen dan atletiek. 

=> Voor meer info zie: Atletiek, item Jeugd

Wedstrijdatleten 
De wedstrijdatletiek is onderverdeeld in de groepen: 
– technische nummers; 
– baan: kort- en middellange afstand; 
– wegatletiek. 

De wedstrijdatleten trainen gericht op de hierboven vermelde disciplines. Er wordt deelgenomen aan de landelijke competitie. De trainingen worden onder deskundige begeleiding van gediplomeerde trainers gegeven op de atletiekbaan op verschillende avonden van de week. In het winterseizoen wordt doorgaans deelgenomen aan de Gelders-Overijsselse Crosscompetitie. 

=> Voor meer info zie: Atletiek, item Technische onderdelen  

Wegatletiek 
De senioren wegatleten trainen onder deskundige begeleiding van gediplomeerde trainers op verschillende avonden op de atletiekbaan. Naast de warming-up wordt er aandacht gegeven aan looptechniek en stabiliteit. Daarnaast wordt er volgens een van te voren bekend gemaakt programma in series gelopen op de baan. De wegatleten kunnen eveneens deelnemen aan de trainingen van de (bos)recreanten loopgroepen. 

=> Voor meer info zie: Wegatletiek en Masters. 

Aangepast sporten 
AV Daventria wil het mogelijk maken dat mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking mee kunnen doen aan verschillende sporten in Deventer. De vereniging kent een groep G-atleten met een verstandelijke beperking. AV Daventria staat ook open voor sporters met een lichamelijke beperking, bijvoorbeeld Wheelers. Wij bieden voor deze groep op dit moment geen algemeen programma aan. De GGZ-organisaties Mindfit en Dimence organiseren in samenwerking met AV Daventria de trainingsgroep Loop je lichter. 

=> Voor meer info zie: Specials

Recreanten loopgroepen 
De bosrecreanten trainen onder vakkundige begeleiding tweemaal per week buiten de atletiekbaan in de omgeving van Deventer. De groepen worden ingedeeld in verschillende (snelheids)groepen. Startplaats van de trainingen is het Kolkbos in Diepenveen. Trainingsdagen zijn de dinsdagavond, woensdagmorgen en de zaterdagmorgen. Jaarlijks wordt er door de Recreatie Atletiek Commissie (RAC) een aantal activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld een gezamenlijke koffieloop met als afsluiting een kop koffie met gebak. 

=> Voor meer info zie: Recreatief lopen